Hippocampus leefstijl coaching

Samen op weg naar een gezondere leefstijlWie ben ik

Mijn naam is Saskia van Cruchten (37). Ik woon samen met mijn 2 (jonge) dochters en houd erg van koken, hardlopen en yoga. 

Ik heb altijd al een sterke drive gehad om in mijn beroep iets te kunnen betekenen voor mensen, om echt het verschil te maken, zodat iedereen de kans heeft om zijn leven zo te leven als dat men zelf wil. Mijn wetenschappelijke interesses zijn de effecten van voeding en beweging op het algemene welbevinden en de verschillende manieren waarop een langdurige gedragsverandering tot stand komt. 

Ik heb altijd al een grote fascinatie voor het menselijk lichaam gehad, wat aanleiding gaf tot mijn studie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Tijdens deze studie werd mijn interesse voor de mens, stevig gevoed en zowel de menselijke fysiologie als de wetenschap bleven me ontzettend boeien. Ter verdere verdieping heb ik mijn studie vervolgd met een promotie onderzoek aan de Universiteit van Wageningen (Human Nutrition) binnen het kader van Top Institute Food and Nutrition. De afdeling waar ik werkte verrichtte veel onderzoek op het gebied van type 2 diabetes en het metabool syndroom. Tijdens deze tijd kwam ik op een wetenschappelijke manier in aanraking met verschillende laagdrempelige manieren waarop voeding en beweging, van invloed kan zijn op ons dagelijks leven, op ons totale welbevinden. Het zaadje begon te kiemen zullen we maar zeggen..

Na dit promotieonderzoek succesvol te hebben afgesloten, heb ik mij in de periode daarna verder aan de wetenschap gewijd. In 2013 overkwam mij een ongeluk, waar ik lang van heb moeten herstellen. In deze periode van herstel was er veel ruimte voor (zelf) reflectie. Ik ontdekte dat het voor mij belangrijk was om verder te gaan met mijn wens om iets voor mensen te betekenen. Ook ben ik nog steeds erg gefascineerd door de wetenschap. Nu wil ik deze twee combineren; in de vorm van mijn praktijk in leefstijlcoaching. Ik hoop hier vele mensen te begeleiden naar de langdurige gedragsverandering die hun leven zoveel levendiger zal laten voelen.


Saskia


  • Saskia TJ van Cruchten
    Saskia TJ van Cruchten